In de Krokusvakantie knutselen?
Schuif dan gezellig aan, want je gaat je eigen Dromenvanger maken!

Wanneer?
Woensdag 28 februari of vrijdag 2 maart

Tijd?
Van 10:00 tot 13:00 uur.

Voor wie?
Voor iedereen van 5 t/m 12 jaar.

Wat kost het?
€ 19,50. Dit is inclusief alle materialen, onbeperkt limonade, wat lekkers en een lunch.

Aanmelden?
info@bibelebon.nl

De lunch bestaat uit broodjes knakworst. Eet jouw zoon of dochter geen varkensvlees, dan krijgt hij/zij knakworst van kippenvlees. Geef dit wel even aan bij de aanmelding.

 

Dromenvanger

Oorspronkelijk komt de dromenvanger (meest waarschijnlijk) bij de Ojibwe-stam vandaan, een oud Indianenvolk in Noord-Amerika. Voor hen heeft de dromenvanger een magische en diepere betekenis. En is het maken ervan een traditie die al generaties lang bestaat.

De Indianen geloven dat er in de lucht boven ons talloze leuke, maar ook nare dromen rondzwerven. Om zichzelf te beschermen tegen deze nare dromen, worden de dromenvangers in de buurt van hun slaapplek gehangen.

Hoe werkt een dromenvanger?
Alle slechte dromen worden door het web van de dromenvanger tegengehouden. Net zoals een vlieg in een spinnenweb. De nare dromen raken verdwaald en weten hun weg niet meer te vinden. Zodra de zon opkomt en het licht op de dromenvanger valt, worden ze vernietigd. Hierdoor blijven alleen de goede en mooie dromen over. Zij weten wel hun weg te vinden door het web en ze glijden via de veren naar beneden naar de persoon die eronder ligt. Daarom is het belangrijk dat je, als je lekker wilt slapen, de dromenvanger boven je bed of dichtbij je kussen hangt.

Vooral voor kinderen is het verhaal achter de dromenvanger een geruststellende gedachte en kunnen vaak ze beter slapen.

© 2009 - 2018 Bibelebon Kinderatelier | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel